HIstorien bag


Velkommen til Mixedpaws

Hvem er vi og hvorfor vil vi gerne dele vores historie med jer hundeejere.

Det hele begyndte med en slædehund, en flok hundeejere der boede lige ved siden af hinanden og en masse research på nettet.

Vi vidste jo godt en slædehund skulle aktiveres, “meget”, men hvordan kom vi i gang med at lære den at trække, som slædehunde nu gør.

Hvornår, hvor meget , hvor langt og hvad skulle vi bruge, var kun en del af de spørgsmål vi stod med.

Chico på marken små 14 uger gammel.


Samværet

En af de fedeste oplevelser ved at have hund er alle de mennesker man møder på sin vej og her må vi sige det har været en fantastisk oplevelse.

Vi bor lige ved siden af Tarzan, Ramon og Karla og de har kendt hinanden siden Chico flyttede ind. Det er jo det der er så fantastisk med hundemennesker, De behøver ikke at være som dig, de behøver ikke at være dem man normalt ville falde i snak med det kan være mennesker man troede aldrig ville være i ens omgangskreds og så mødes man via ens hunde og finder ud af at man bare har så meget mere til fælles end antaget.

Størstedelen af de mennesker jeg møder på min vej med hund, er snaksagelige og venlige og så er der demder bare vil være sig selv og fred være med det. Jeg nyder da også en tur alene kun mig og vovse, ren terapi og det skal der der sandelig være plads til. Der er jo også dem som ikke har overskud til at være sociale og vi kan alle have sådanne dage, også os.

Men samværet med hundemennesker der deler samme interesse er guld værd.

Desværre kan vi ikke være medlem af Dansk Polarhunde klub da vi har blandinger, men det er der råd for via Dansk Trækhundeklub, den eneste ulempe her er at det meste foregår i Jylland, ikke at der ikke er noget på Sjælland, det er der. Der er indimellem fællestræning i Tidsville og løb på Sjælland og kunne du tænke dig at deltage i løb med din hund kan du gøre det via Dansk Trækhundeklub, hvis du ikke har en af de polar racer der er nævnt i Dansk Polarhundeklub


Begyndelsen

Man behøver ikke at starte op med det dyreste grej, alt du behøver er en cykel, en sele og en snor, (gerne med elastik, så rykket bliver blødere for hunden) . Vi lagde selv ud med, en gammel damecykel, en løbesele og en Mr koppel line.

Hvor har jeg dog købt mig fattig i udstyr, da information har været så svær at få fat i. Det er kun fordi at vi har en slædehund jeg søgte på diverse medier og læste alverdens artikler, både danske og udenlandske. Og kun derfor vi har lært, at dette er ikke kun en sport for slædehunde, tværtimod, så er der mange, hvis ikke flere der dyrker sporten med alle racer. Lige fra den helt lille Chihuahua til den store Pyreneerhund.

Vi har siden de var små hvalpe talt om aktivitet og træk og da det er begrænset med information du kan finde på nettet, måtte vi tage lidt fra alt vi havde læst og prøve os frem.

Nogle af de steder der har givet os mest information er Dansk trækhundeklubKennel Snowcreek her kan man få en masse god information om trækhunde. Det skal også lige nævnes at Dansk Trækhundeklub er på facebook og du behøver ikke at være medlem af selve klubben for at være medlem på FB. Her er der mange dygtige mushere til at give gode råd og informationer om løb.

Vi har enten købt for stort, for forkert, for småt eller bare ikke egnet til sporten. Det første løbebælte vi købte sprang i stykker ved synet af den første mus 🙂 Man bliver klog af skade ik?

Vores udstyr har ændret sig med tiden, efter hundene nu både trækker og løber hurtigt og vi og hundene har fået en masse erfaring. Du kan læse om det nødvendige udstyr og hvor det købes her.

Vores begynder udstyr.


Indledning til træning

Vi gik stille og roligt igang, da Chico har været et 10 mrd, Det har været i begyndelsen af vinteren og kun ganske små ture, uden han fik lov at trække men løbe foran cyklen så han vænnede sig til den og løb små 500 meter og øgede efter en måned til en km, på dette stadie var vi kun ude to gange om ugen. Så kom foråret og varmen. Tarzan viste også interesse for det her og vi lod dem løbe sammen når vi kunne finde tid til det.

Tarzan har altid løbet canicross med sin mor. så han har været vant til at løbe foran siden han begyndte, så for ham var det også noget nyt at skulle være foran cyklen. Det samme kan siges om Ramon, han har også altid været utrolig aktiv med sin fam, når de har været ude og løbe eller cykle.

I slut September 2019 begyndte vi træningen, Vi lagde ud med 1km og øgede med 500 til 1km hver uge. Og her var vi flere der blev interesseret in sporten.

Du kan læse mere om vores træning under Bikejoring her.

Træning med Pawtrekker (kickbike)


Hyggen

Vi er nu 5 der køre sammen, og prøver gerne at komme ud en gang om måneden på fællestur, gerne hver weekend hvis tiden tillader det, det er altid hyggeligt at være ude sammen og hundene elsker det, de får bare en helt anden gejst.

Og det er ikke kun hundene der hygger, vi mennesker har en fest. Hvor meget mere kan man ønske sig, aktivt liv ude i naturen og sammen med andre der deler samme interesse, hunde hvor du bare kan mærke deres glæde ved at arbejde og løbe, det er da hygge på højt plan.

Når vi er ude har vi altid pauser på vejen og afhængig hvor mange er helt afhængig af turens længde. Men der er da ingen tvivl om at både hunde og mennesker nyder de pauser. Her bliver altid disket op med lækkerier til hundene og os og vi får klaret hele verdenssituationen ved bålpladserne.

Hygge pauser